Friday, October 29, 2010

Ku Rindu kamPong Halaman..Ishk!

Assalamualaikum...

Baru sebulan +++  tak balik rumah. Rase cam setahun tak pulang..Wuaaaa! Rindu-rinduan sama kampung halaman. Makkk, nak balikkk!

Mak Ooo mak..Mak nak tau tak, FYP 'jahat' tau mak. Diorang bagi orang keje banyakkk sangat. Kena baca jurnal la, kena buat research la, pastu kena taip2 kat laptop, sampai orang takde mase nak balikkk..hu hu


Eh, jap2.Ingat lagi tak iklan mase hari merdeka dulu.
Yang pasal "kenapa saya suke rumah saya"


Time tu pemes lah iklan tu kan. Sampai terbawak2 ke kelas.
Siap ajuk2 balik pe budak tu cakap. "Sebab die beessssttt!!" Ha ha.
Budak yang acting tu pon selamba jek

Bagi yang tak ingat iklan tu, leh klik --> Mengapa saya suka rumah saya

Okeh2. Aku pon de reason gak 'Kenapa saya suka rumah saya'..
He he..Sibuk jek nak tiru skrip budak tu kan.

Gambar2 kat bawah ni la reason die..Enjoy! =)


Rindu sama sawah padi


Rindu sama awan juga


Rindu sama orang kampung. Orang lam gamba ni orang kampung aku ye. Bukan orang2 di sawah padi mahupun parents aku


Gedik nau orang dalam gamba neh. Bajet ayu konon


Ini suasana waktu pagi yang redup2 gitu


Okeh. Si gedik ini lagi


Sekali lagi ade kewujudan beliau.


Ini juga orang kampung. Jiran tetangga.



Rindu nak jalan2 kat 'batas' sawah


Orang kampung ni romantik la pulak kan. Naek moto berdua2an. Nak jugakkk, Uik? Tak malu btol. Ha ha


Motif utama nak fokus kat matahari. Tapi...silau yang amat!


Sawah padi ni memang betol2 terbetang kat depan rumah


Okeh. Hati dah melonjak2 mau pulang. Sabar2. Siapkan FYP dulu. Kasi jawab 2 paper final exam dulu, pastu baru kite balik yea. 
Tapi still ade 2 paper lagi menunggu2, melambai2 di kampus. Adui!

9 comments:

  1. wahh...bestnyer kampunga halaman..nak ikot balik bolehhh..
    cik 18 balik umah tengok hutan batu jer..huk huk..

    ReplyDelete
  2. alolo keciannye cik 18...meh ikot balik meh...

    ReplyDelete
  3. lawa la kampung ko ain..
    cam kt sg besar...

    ReplyDelete
  4. yea lawa2.meh dtg mlawat meh.ni sg petani, bukan sg besar.Oh rindu sama family angkat dsana

    ReplyDelete
  5. wah..lawanya
    suke tgk sawah..hijau..menenangkan jiwa..
    sgt lawa gamba2 kt kg awak

    ReplyDelete
  6. zulie : he he..jgn suke jek.meh dtg mlawat kedah skali.cuti2 m'sia ;p

    ReplyDelete