Sunday, October 31, 2010

Moment To Remember

Assalamualaikum

La la la la..1st time okeh 1st time join contest camni. Nampak cantek, menarik tertarik kau memang debomm! ;p

Contest Moment To Remember ni adalah anjuran Cik Safiyyah Osman. Due date lak arini last. Opss..cepat2 selagi masih sempat! ;p



Contest Moment To Remember




 Gambar pilihan ;


Mereka2 yang di tag ;



Gambar ni diambil bersama kawan2 mase kitorang on the way balik dari open house rumah member. Singgah jap kat tepi Masjid UTM sebab pemandangan best dari atas bukit dengan rumput nan hijau.

Gambar ni the best moment sebab ;
  • Sanggup make up santek2 dan beli belon semata2 nak bergaya
  • Sanggup snap gune timer sbb nk kasik sume wujud lam gamba
  • Saat di 'snap', kononnye nak lambung belon kasik nampak santek, tapi belon tu lak ringan yang amat dan hasilnye seperti gambar di atas. Hamik ko! =)

3 benda yang diimpikan ialah :

Murah : Housing Nokia 7210 (da banyak kali ternampak, tp tak terbeli2)

Sederhana : Mini speaker yang leh bawak travel tuk laptop terchenta

Mahal : Piano.. dah jadik idaman dari kecik. Ha ha

C ya! =)

Saturday, October 30, 2010

Uiks! Sape takmau kekasih hati camni....

Assalamualaikum

Hoih. Menyempat aje update blog. Pegi siapkan FYP nu cepatttt!!!
Ok2, jap jek. Nak kongsi sesuatu ngan korang sume.

Selalunye orang tengah masyuk berchenta ni akan carik jalan camne nak jaga hubungan dengan pasangan masing2 ye tak?
Aku pun de tips berguna terutamanya tuk jejaka2 yang sayang abes kat marka diorang.
Info ni da lame aku dapat dari email. 
Agak2 da leh wat jeruk gamaknye sebab da lame terkepam.
Kiranye kalo korang penah baca, aku lah yang terlambat ek. Pending..Pending..Ha ha

Antara tips berguna ialah SMS kepada pasangan anda dengan menggunakan bahasa jiwa berbunga2 bangsa tapi ringkas, padat dan berisi. Camne tu? Korang lagi tau pasangan korang kan. Agak2 die da cair tu, tak payah le taip berjela2.

Cukup ler dengan puji2 sket, flashback balik pe yg korang dah lalui pada hari tersebut dan jangan lupe katakan padanye yang korang memang dah tangkap cintan lah =)

Contohnye cam omputeh kat bawah ni r . 
Walla weyh. Kalo aku pon cair!!  (oh meluat) ;



...............................



...........................


........................


..........................


..........................


....................


.....................


.........................


........................


.......................




Oops! Okeh.

Sekian, hiburan tuk arini

Terima Kasih *wink *wink


Friday, October 29, 2010

Ku Rindu kamPong Halaman..Ishk!

Assalamualaikum...

Baru sebulan +++  tak balik rumah. Rase cam setahun tak pulang..Wuaaaa! Rindu-rinduan sama kampung halaman. Makkk, nak balikkk!

Mak Ooo mak..Mak nak tau tak, FYP 'jahat' tau mak. Diorang bagi orang keje banyakkk sangat. Kena baca jurnal la, kena buat research la, pastu kena taip2 kat laptop, sampai orang takde mase nak balikkk..hu hu


Eh, jap2.Ingat lagi tak iklan mase hari merdeka dulu.
Yang pasal "kenapa saya suke rumah saya"


Time tu pemes lah iklan tu kan. Sampai terbawak2 ke kelas.
Siap ajuk2 balik pe budak tu cakap. "Sebab die beessssttt!!" Ha ha.
Budak yang acting tu pon selamba jek

Bagi yang tak ingat iklan tu, leh klik --> Mengapa saya suka rumah saya

Okeh2. Aku pon de reason gak 'Kenapa saya suka rumah saya'..
He he..Sibuk jek nak tiru skrip budak tu kan.

Gambar2 kat bawah ni la reason die..Enjoy! =)


Rindu sama sawah padi


Rindu sama awan juga


Rindu sama orang kampung. Orang lam gamba ni orang kampung aku ye. Bukan orang2 di sawah padi mahupun parents aku


Gedik nau orang dalam gamba neh. Bajet ayu konon


Ini suasana waktu pagi yang redup2 gitu


Okeh. Si gedik ini lagi


Sekali lagi ade kewujudan beliau.


Ini juga orang kampung. Jiran tetangga.



Rindu nak jalan2 kat 'batas' sawah


Orang kampung ni romantik la pulak kan. Naek moto berdua2an. Nak jugakkk, Uik? Tak malu btol. Ha ha


Motif utama nak fokus kat matahari. Tapi...silau yang amat!


Sawah padi ni memang betol2 terbetang kat depan rumah


Okeh. Hati dah melonjak2 mau pulang. Sabar2. Siapkan FYP dulu. Kasi jawab 2 paper final exam dulu, pastu baru kite balik yea. 
Tapi still ade 2 paper lagi menunggu2, melambai2 di kampus. Adui!

Wednesday, October 13, 2010

Purple Oh Purple

Assalamualaikum..

Okeh. topik kali ini ialah P.U.R.P.L.E. Dari kecik sampai ke besor, kaler ni da jadik peberet aku. Time kecik2 dulu kalo baru2 berkenalan dengan member2 kt tadika, kawan2 akan tanya :

Siti (bukan nama sebenar) : "Pe peberet kaler awak?"

(pe daa..balik2 soalan yang sama..buhsan r buhsan)
Nani (bukan nama sebenar) : "Kite suke kaler MERAH JAMBU"

Siti : "A'ah. kite pon suke kaler merah jambu. Cantek kan merah jambu.
Awak lak suke kaler ape?

(Erk, soalan tu tuk aku ke?)

Aku : "Ungu"

Siti : "EEeeeeee...... Tak cantek la kaler ungu.
Pe la awak ni. Suke la kaler merah jambu"

(Woih, ikut suke hati aku ler nak suke kaler pe pon)

Tapi aku tak pandai nak kumpulkan harta karun aku bertemakan purple.
Tak pandai dan tak berminat pon sebenarnye. Ha ha ;p


 Baru2 ni aku duk usha2 baju + beg + kasut yang berwarna purple.
Scroll punye scroll....Cantekk!

 Maka dengan gembiranya aku post kt entry kali ni as a wish list.
Hopefully someday I'll have it ;p





Dress



Santek! Cantek! 






Dress + Skirt..Suke3!




Eh, terdedah terseksi pulak..He he..Next!




Mau yang ini. Mau yang ini




Ini juga! Can anybody turn it into purple?




Wallaa weyh...Kat mana aku leh dapat baju camni r....




Harus cari!




Long dress!




Dress labuh memang sangat sweeeettt lah!




Mak...Oo mak. Nak baju kawen camni leh x?






Okeh2. Jom tengok BEG pulak....



Comel, kan? ;p




Suke yang ini!




Ini pulak fur + silk dari thailand




Louis Vuitton! 
Kalo ade duit banyak3, nak bagi mak beg yang macam ni. 
Mesti mak suke ;p




Ini nampak modern sket. Tapi masih ade purple color, okeh ;p






Baju dah. Beg dah. Eh, tak cukup pakej lagi ni. KASUT mane??



High heels. Aku yang tak cukup tinggi kurang inci sket ni boleh ler nak pakai..Ha ha




Wooo! Tingginya.. Mau sakit tumit pakai neh




Tali besar + nampak kemas. Nak lari pon tak tercabut




Ada berani mau pakai yang ini? ;p




Boot yang berambu ramba...
boleh bawak pegi joget lambak mase kenduri kawen




Sneaker ni leh bawak pegi kuliah. 
mesti de orang usha tak puas hati. ha ha perasan nau!




Ok. Last2. ni kasut terakhir. 
Saaaaangat suka sebab ade dua kaler yang berbeza



Dah. Cukup2.
Tamat sudah cerita aku dengan dunia purple untuk kali ini.
Terima kasih kerana membiarkan mata anda dikelabukan dengan satu warna sahaja.
Ha ha ;p