Sunday, September 19, 2010

Merisik-Risik.. Dirisik!


Assalamualaikum...

Genap seminggu umat Islam menyambut hari raya, datanglah satu rombongan keluarga ke rumah. Bukan untuk berhari raya, tapi rombongan merisik! Erk, risik sape? Aku sorang jek kot anak pompuan dalam famili..Gulp! Nervous~


Ni ha rombongan lelaki…adui..aku dah start berpeluh2 dah ni..



Diorang tak datang berlenggang macam orang yang datang beraya tu..buah-buahan pon dibawaknye..



Kek pon de sekali! Hadui..Ni kire cam hantaran ke pe ni?



Tu dia…abah, pak lang ngan tok long duk sibuk berbincang dah…mati aku!



Erk, nape abah? Abah terima ke?



Haish, ni siap ngan baca doa selamat lagi ni..macam dah setuju je


  
Nak tak nak, sesi menyarung cincin tetap diteruskan..dah setuju punye pasal!


Yeah! Inilah rupenye orang yang dirisik.Sepupuku, Mardziah.Tapi nape lak aku yang nervous? Thee he he. Relax2 sudah =p


Rombongan meminang beserta hantaran akan datang sekali lagi pada waktu yang masih belum ditetapkan. Apapun, selamat menempuh alam perkahwinan.

Sekian, terima kasih.. =p

No comments:

Post a Comment