Tuesday, September 14, 2010

Anak nakal abah

Salam

Aku anak nakal abah.. setiap kali balik, 


1. akan 'gadoh2' ngan abah..geram..sangat geram..

2. abah suka usik2, tak boleh tgk aku duk rehat sekejap je

3. abah suka komen pe je menu yg aku masak..masin r, tak cukup gula la,biar pun da ikut resepi satu persatu...

4. lipat baju senget benget pon abah komen..hurmm..

5. pagi2 abah akan jerit.."adik...bangun. anak dara apa ni, ayam da makan, kucing da makan, die tak bangun2 lagi" biarpun aku da bangun lagi awal cuma tak keluar bilik jek

6. time shoping abah suka cakap "beli la pe yang nak" tapi bila da amik "tak payah la, nak buat apa bla bla bla bla"

7. kalo call abah dari kolej, aku akan tnye "abah tgh buat apa ni?" pastu abah jawab "kt Langkawi, tgu mak shoping" di hari yang laen plak dia akan jawab "abah kt Jakarta, haritu(tah bile2) bertolak"

8. kalo mesej sampai, mcm2 ditanya tgh buat apa, mkn apa, ada kelas tak arini tapi tu sebenrnye handset mak, tapi abah yang taip.nti bile aku call abah bercerita balik pasal mesej, die takkan mengaku sbb nanti die jawab "handset mak, mak la yang taip, bukan abah"

9. setiap kali raya, aku mintak ampun kt abah, aku perasan ade genangan air mata tapi die sorok

10. bila time nk balik kampus, mesti akan rase terharu bile abah hulur duit..

Selamat hari raya abah..
nanti cerita pasal mak pulak yea =p

3 comments:

  1. nampak abah u caring betl pasal anak dara dia sorang ni... mesti skang ni pun dia dok ingat pasal u :)

    ReplyDelete
  2. saya sayang pak angjang & mak anjang jugak...

    pak anjang mmg suka mngusik!! hahhaha

    ReplyDelete
  3. helmiyani : yup.abah memang caring.skang pon sy yg teringat kt dia.hu hu

    hujan : jumpa reny pon pak anjang da usik, belom jumpa cucu2 sedara dia agi..ha ha

    ReplyDelete