Wednesday, September 29, 2010

Congratulations!

Salam

 "Congratulations, Graduate!"

Eh? Eh? Belum habis belajar, dah konvo? he he..gimik je...sesuka hati pulak amik gambar ngan topi ahli sihir 'ajaib' ni..saje jadikan inspirasi tuk lebih semangat setel kan kerja2 yang bersepah2 kt bilik..hu hu..


Haa...inilah antara 5,000 orang yang diraikan sempena konvokesyen ke-45 di UTM..Siapa insan malang bertuah ni? Syyyhhhh! =p


Gambar2 di bawah pula tiada kena mengena dengan pesta konvokesyen kali ini sebab mereka semua akan grad bersama2 denganku..maknanya lambat lagi ler..









Haish, asyik gamba bebudak ni je..aku mau jugak!  =p




Reach for the stars...you've made it so far already! Congratulations, Graduate!
Now, you can go as far as your dreams can take you.

Sunday, September 19, 2010

Merisik-Risik.. Dirisik!


Assalamualaikum...

Genap seminggu umat Islam menyambut hari raya, datanglah satu rombongan keluarga ke rumah. Bukan untuk berhari raya, tapi rombongan merisik! Erk, risik sape? Aku sorang jek kot anak pompuan dalam famili..Gulp! Nervous~


Ni ha rombongan lelaki…adui..aku dah start berpeluh2 dah ni..



Diorang tak datang berlenggang macam orang yang datang beraya tu..buah-buahan pon dibawaknye..



Kek pon de sekali! Hadui..Ni kire cam hantaran ke pe ni?



Tu dia…abah, pak lang ngan tok long duk sibuk berbincang dah…mati aku!



Erk, nape abah? Abah terima ke?



Haish, ni siap ngan baca doa selamat lagi ni..macam dah setuju je


  
Nak tak nak, sesi menyarung cincin tetap diteruskan..dah setuju punye pasal!


Yeah! Inilah rupenye orang yang dirisik.Sepupuku, Mardziah.Tapi nape lak aku yang nervous? Thee he he. Relax2 sudah =p


Rombongan meminang beserta hantaran akan datang sekali lagi pada waktu yang masih belum ditetapkan. Apapun, selamat menempuh alam perkahwinan.

Sekian, terima kasih.. =p

Saturday, September 18, 2010

Happy Birthday!


Assalamualaikum & salam sejahtera

Happy birthday?? Tak mo crite panjang2, tengok jek kt bawah ni...

Ini sepupu saye, Alia yang berusia 9 tahun..


Ni pulak saye, umur 23 tahun..



Maka dengan itu, beza umur kami ialah 14 tahun. Waaah! Sangat jauh jaraknye! Tapi kami berkongsi tarikh lahir yang same. Tanggal 15 September yang lalu, genaplah umur masing2. Semoga Allah memberkati hidup kami..~amin~ =p

Happy Birthday!


Tuesday, September 14, 2010

Anak nakal abah

Salam

Aku anak nakal abah.. setiap kali balik, 


1. akan 'gadoh2' ngan abah..geram..sangat geram..

2. abah suka usik2, tak boleh tgk aku duk rehat sekejap je

3. abah suka komen pe je menu yg aku masak..masin r, tak cukup gula la,biar pun da ikut resepi satu persatu...

4. lipat baju senget benget pon abah komen..hurmm..

5. pagi2 abah akan jerit.."adik...bangun. anak dara apa ni, ayam da makan, kucing da makan, die tak bangun2 lagi" biarpun aku da bangun lagi awal cuma tak keluar bilik jek

6. time shoping abah suka cakap "beli la pe yang nak" tapi bila da amik "tak payah la, nak buat apa bla bla bla bla"

7. kalo call abah dari kolej, aku akan tnye "abah tgh buat apa ni?" pastu abah jawab "kt Langkawi, tgu mak shoping" di hari yang laen plak dia akan jawab "abah kt Jakarta, haritu(tah bile2) bertolak"

8. kalo mesej sampai, mcm2 ditanya tgh buat apa, mkn apa, ada kelas tak arini tapi tu sebenrnye handset mak, tapi abah yang taip.nti bile aku call abah bercerita balik pasal mesej, die takkan mengaku sbb nanti die jawab "handset mak, mak la yang taip, bukan abah"

9. setiap kali raya, aku mintak ampun kt abah, aku perasan ade genangan air mata tapi die sorok

10. bila time nk balik kampus, mesti akan rase terharu bile abah hulur duit..

Selamat hari raya abah..
nanti cerita pasal mak pulak yea =p

Monday, September 13, 2010

Cerita Dongeng Kanak-Kanak (S1)

Assalamualaikum... 

Terlebih dahulu nak ucapkan :
Selamat Hari Raya Aidilfitri..Maaf Zahir & Batin
Dalam sibuk pergi menziarah rumah sedara mara, rupanya masih ramai lagi sedara2 yang aku tak penah jumpe sebelom ni..da beranak pinak pon..adoyai! dalam ramai2 tu, de la sorang budak kecik comey lotey baru pandai jalan..terkedek2..hi hi..comey sungguh..langsung tak hiraukan org sekeliling die..teringat pulak aku time kecik dolu2....

“Kak ngn abang makan tak abih2 agi..lepak la sat”


“Awat crita kt TV tu tak syokkk”


“Adeih, depa ni tak mau tukaq crita laen ka?”


 “Ayah ngan ibu dari tadi duk sembang ja. Tak mau balik lagi ka?”


 “Hurmm…bosannya, tetiap kali ghaya pon camni la”


 “Haish, tak bleh jadik ni, kena bertindak segera!”


 “Mulakan operasi.. searching…searching….”


 “Hah!! Dah jumpak pon..!  Kt sini hang menyorok naa”


 “Haish, mana satu nak tekan2 neh? Chek blom pndai baca lagik”


 “Kena mintak tulung orang gak ni”


 “Kakak..Kakak ni chomey la..ajaq saya guna remote ni sat”


 “He he he..misi berjaya..kak tu pon perasan chomey sungguh!..keh keh keh”


 “Ho Yeahh! Mari kita tukaq channel..nak tengok crita DO-RA-Eeee-MON!


 “Lorr……….! Doremon da ABIH!! ”


 “Tsk..tsk..tsk..Hu hu..Ibu..jom BALIK!


-TAMAT-