Monday, February 8, 2010

Boy pergi Saloon

Assalamualaikum..

Aku ade sebiji moto..abah bagi mase aku mula2 masuk UTM Skudai neh...Sebenarnya aku masih ingat yg abah nak bagi kereta kancil kaler merah menyala..mase aku kecik2 abah slalu cakap 'nanti adik masuk U, abah bagi keta kancil kaler merah ye...' time tu aku tak terpiki pon akan kepentingan sebiji kereta.yg aku tau basikal ku kaler purple adalah segala-galanya bagiku..aku selalu bawak beskal aku jalan-jalan keliling kampung..jatuh bangun ku dengan basikal ku jua. aku penah menyebabkn kawan sekampungku terjatuh moto dan masuk parit dek kerana aku dan kawanku lumba basikal.maleh nk cerita panjang2.yg aku tau, aku sentiasa buat muka bersalah tiap kali aku pegi umah kawan sekampungku itu..he he..muka innoncent r katakan...oleh kerana di saat itu abah ku boss kepada abah2 diorang semua kt opis, so kawan2 tak berapa nak berani untuk warning2 aku..sian kawan2ku...


heh..dah melalut nampaknye...berbalik kepada crita kereta kancil td, sampai sekarang aku tak penah ingatkn abah akan kereta kancil yg die nk bg, bg aku cukup la sekadar sebij moto ex5 kaler itam ni jadi penghantar aku ke kelas tiap ari..tak nak bebankan abah yg dah tersedia beban..hu hu...so, lebih kurang 2 minggu yg lalu, aku anta Boy (my lovely moto) pegi saloon..da setahun lebih die tak mencantikkan diri..tapi aku rajin basuh tau..kalau tak sempat nak basuh pon, aku lap2 badan die kasi sentiasa berkilauan..biar silau mata org len memandangnye...he he..

aku bawak boy pegi satu kedai cina kt taman U, kawan aku si pipah yg rekemenkan kt aku..baek betul cina neh..dr cara die bercakap aku agak die dtg dr sarawak..hurmm..mmg betol pon...de sekali tengah dok sibuk2 mengerjakan si boy,leh pulak die men hentak2 ngn besi kt pedal kaki..adei..menjerit aku..pastu die sengih...aiyak..jangan kasi gurau kasar2 sama boy saya la incik...hu hu..saya sayang sama die...

No comments:

Post a Comment