Monday, February 8, 2010

Boy pergi Saloon

Assalamualaikum..

Aku ade sebiji moto..abah bagi mase aku mula2 masuk UTM Skudai neh...Sebenarnya aku masih ingat yg abah nak bagi kereta kancil kaler merah menyala..mase aku kecik2 abah slalu cakap 'nanti adik masuk U, abah bagi keta kancil kaler merah ye...' time tu aku tak terpiki pon akan kepentingan sebiji kereta.yg aku tau basikal ku kaler purple adalah segala-galanya bagiku..aku selalu bawak beskal aku jalan-jalan keliling kampung..jatuh bangun ku dengan basikal ku jua. aku penah menyebabkn kawan sekampungku terjatuh moto dan masuk parit dek kerana aku dan kawanku lumba basikal.maleh nk cerita panjang2.yg aku tau, aku sentiasa buat muka bersalah tiap kali aku pegi umah kawan sekampungku itu..he he..muka innoncent r katakan...oleh kerana di saat itu abah ku boss kepada abah2 diorang semua kt opis, so kawan2 tak berapa nak berani untuk warning2 aku..sian kawan2ku...


heh..dah melalut nampaknye...berbalik kepada crita kereta kancil td, sampai sekarang aku tak penah ingatkn abah akan kereta kancil yg die nk bg, bg aku cukup la sekadar sebij moto ex5 kaler itam ni jadi penghantar aku ke kelas tiap ari..tak nak bebankan abah yg dah tersedia beban..hu hu...so, lebih kurang 2 minggu yg lalu, aku anta Boy (my lovely moto) pegi saloon..da setahun lebih die tak mencantikkan diri..tapi aku rajin basuh tau..kalau tak sempat nak basuh pon, aku lap2 badan die kasi sentiasa berkilauan..biar silau mata org len memandangnye...he he..

aku bawak boy pegi satu kedai cina kt taman U, kawan aku si pipah yg rekemenkan kt aku..baek betul cina neh..dr cara die bercakap aku agak die dtg dr sarawak..hurmm..mmg betol pon...de sekali tengah dok sibuk2 mengerjakan si boy,leh pulak die men hentak2 ngn besi kt pedal kaki..adei..menjerit aku..pastu die sengih...aiyak..jangan kasi gurau kasar2 sama boy saya la incik...hu hu..saya sayang sama die...

Wednesday, February 3, 2010

Girls Reunion @ KL

Assalamualaikum.....

Seronok tak terkata dah lama xjumpe kawan2 seperjuangan mase same2 kt UTM KL dulu..hurm..dekat dua tahun gak la tak jumpe kn..hu hu..syahdunye..banyak kenangan kot yang kitorang dah lalui mse belajar same2 dulu..gadoh,baik,pastu gadoh,pastu baik agi...xyah cakap la..memang da banyak kali pon..ha ha..tapi moment tu la menyebabkan kitorang makin rapat..hu hu...

Aku ngan kawanku, ghan sampai kl lebih kurang kul 5 pagi..penat gak jari aku call abang sulungku ; mintak die hantarkan kitorang ke Cheras Perdana..hampeh btol..kul 4pg sebelum tu, aku tgh syok tido, abang call tanye dah sampai lom..he he..sume salah aku gak..cakap kul 4pg dah sampai..mesti r die on time..ha ha..lam kul 10pagi, aku dan ghan gerak dari umah die untuk ke pusat bandar..(driver : abangku gak)..abang drop kn kitorang kt stesen lrt yg terdekat jek..pastu, pandai2 r kitorang nk kemana...tempat yang dituju, KLCC..huih, lame giler xnaek lrt neh..rindu btol r..ha ha ha...

Penat beb lepak2 kt KLCC sementara tunggu member2 aku lagi dua orang..yg sorang tengah praktikal,confirm penat bile weekend ajak kuar jalan2, tapi kerana member2 sanggup jek..he he..yang lagi sorang, sanggup turun dari tanjung malim ke kl untuk menjayakan lagi pertemuan kami..chewaahh! ;p

Pastu kami merayau2 kt KLCC, tanye khabar masing2, pe perkembangan terbaru..he he..macam2 ragam crite bile dah berkumpul neh..tapi yg kelakarnye, kitorang tak sedar yang kitorang dah lalu kt tempat yg same berulang2 kali, naik turun eskalator banyak2 kali, tapi mulut asyik borak jek..ha ha....

Pastu kami makan kt foodcourt...layan gak la die punye yee mee sizzling neh..best gak..tak penah aku makan yang best camni..sebelum ni yg aku penah makan pon macam hidup segan mati tak mau jek rase die...heks~



Pastu kami jalan2 kt Wangsa Walk..mak aih..beso betol mall baru neh..dah r dekat ngn carrefour wangsamaju..aku rase confirm ramai student kolej kedua(skang kolej kediaman siswa jaya) yang lepak2 kt sini..macam2 ade la...tak tau nak pegi mane pon sebenarnye..jalan2,pusing2 pastu dengar de bunyi gong macam sambutan perayaan tahun baru cina kt tingkat atas..aik,tak kan awal beno sambut kt kl neh..bile kami tengok..ooo...rupenye tengah opening ceremony pusat bowling..kami redah jek masuk join skali..makan free lak tu..pergh,memang best..kire langkah kanan la..ha ha ha... ;p


Dah layan bowling satu game, kami blah la..tapi sebelum tu, sempat gak la usha orang2 seni (artis) yg join opening ceremony..nih..de gak sorang dua yang dah kena usik ngan kami..he he..sory ler..kami baik tau,,saje maen2..anak dare pe la ni.. kalo mak tau abis aku..ha ha 

Awalnye, kami nk p karaoke kt dalam mall tu gak..tapi ramainye takyah cite la..sampai dalam waiting list pon de..nk book pon xleh..hu hu..pastu kawan aku cakap, kite book malam sket la..skang pon da ptg, da lewat sgt..aku pon nak p uptown balik, nk cari barang2 yg mak aku pesan..mak kalo tau aku jalan2 jek kt kl mesti die suoh aku beli brg2 untuk die..hurm..sayang mak punye pasal,pegi je la..he he..
Destinasi cari barang : jalan masjid india...huih,rindunye nk jalan2 kt sini..walaupon datang dengan tujuan tak beli pape barang, rambang mate macam nk membeli..ha ha..kain tudung especially, memang matlamat utama aku..he he..tapi kali ni memang aku nk beli, sbb kt JB susah nk cari tudung yg aku suke..padahal belambak dah tudung kt lam lockier..ni sume nafsu nak membeli je..kawan aku pon layan..

Dah setel mencuci mata kt jalan masjid india-masjid jamek, kitorang ke mall kt wangsamaju tu balik..kawan aku yg dah standby kt sana cakap dah dapat bilek utk karaoke..penatnye.....berulang alik dari masjid jamek ke wangsamaju...naseb baek la permintaan aku nk drive kereta abang ditolak, kalulah dapat kereta, confirm aku dah tertido mase drive nih...ha ha ha ha...

3jam setengah kami layan karaoke, sumenyer macam dah tak ingat dunia (akhirat ingat kot)...aku nak balik rehat pulak..penat...tapi kawan aku  ajak pegi danau kota plak..haish, korang tak reti penat ke weh..adoi...disebabkan perjumpaan kami amat jarang sekali berlaku, terpakse la aku terima permintaan kawan aku dengan cakap 'leh gak, aku ok jek' ha ha ha..kul 2pg lebih sampai umah..mak aih..nk tercabut kaki..sok pagi2 aku dah kena bertolak balik JB sbb malam aku de extra kelas...hu hu..papepon mmg best r trip ke KL kali nih..sebelom ni aku duk kt KL 3tahun pon xde la jalan2 macam orang xpenah jumpe KL..ha ha..ha..i'll miss u guys!

aku sayang korang sumer! ;p